Harita ‘Rus GPS’ başarısızlığını göstermektedir

By | 12 Nisan 2014
İngiltere'nin doğu kıyısında bir GLONASS alıcısı (kırmızı nokta) Kuzey Denizi'nde (mavi üçgenler) pozisyon düzeltmeleri verdi

İngiltere’nin doğu kıyısında bir GLONASS alıcısı (kırmızı nokta) Kuzey Denizi’nde (mavi üçgenler) pozisyon düzeltmeleri verdi

İngiltere ve İrlanda Genel Feneri Yetkililer “Rusya’nın GPS” sistemine geçen haftaki başarısızlığın etkilerini gösteren bir harita yayınladı.

Kötü veri uzay aracı yüklendiği zaman GLONASS ağının Uydular yarım günlük bir kesinti yaşadı.

GLA Harita Harwich fazla 50km tarafından kapalı olan bozuk pozisyon düzeltmeleri veren bir GLONASS alıcısı gösterilmektedir.

Yetkililer 2 Nisan olay uydu navigasyon alternatifler gerekli olduğunu zamanında bir hatırlatma olduğunu söylüyorlar.

GLA kendilerini İngiltere’de bir sistemi destekleyen ve İrlanda yer bazlı radyo ağı, uzun menzilli pozisyonu, navigasyon ve zamanlama sinyalleri ileten eLoran, denir.

Birincil kullanım denizcilik sektöründe gemi ve diğerleri için, ama bir duygu geldiğinde eLoran GPS, GLONASS ve Galileo için sağlam bir back-up sağlayabileceği de var.

Galileo roll-out sürecinde Avrupa sat-nav sistemi vardır.

Bir Kraliyet Akademisi Mühendislik (RAEng) raporunda, 2011 yılında İngiltere Küresel Navigasyon Uydu Sistemleri (GNSS) olarak adlandırılır ne aşırı bağımlı tehlikeli hale gelmekte olduğunu gördük.

Uzayda konumlandırma ve zamanlama verilerinin kullanımı yük hareketi bilgisayar ağlarının senkronizasyonu için her şeyi, şimdi yaygındır.

Akademi bu uygulamaların çok az birincil sat-nav sinyalleri aşağı gitmeli alternatifler üzerinde yalın başardık bulundu.

Alıcılar veri kaynakları çeşitli arasında sorunsuz geçiş yeteneğine sahip olmak için gerekli, RAEng uzman paneli savundu.

“GLONASS aslında, insanlar oldukça bir sürü tarafından kullanılır; iPhone 5 onun sinyalleri alabilirsiniz,” Prof David Son bir danışman mühendis ve Navigasyon Kraliyet Enstitüsü eski başkanı açıkladı.

“Ne biz geçen hafta gördüm hatta aynı zamanda GPS toplayıp edildi alıcıları ile GLONASS yetmezliği etkilenen birçok kişi oldu.

“Bu çıkan ders sadece uydu navigasyon sistemleri savunmasız değil, sadece ikinci bir uydu navigasyon sistemi takarak koruma alamadım.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir